Podiumkunstenaar

Als podiumkunstenaar en theatermaker speel en maak ik intieme, oprechte (solo)voorstellingen met de nodige dosis zelfspot. Ik ben een groot liefhebber van Nederlandstalige luisterliedjes en wil als chansonnier mensen kennis laten maken met onbekende pareltjes. Ik wil mijn publiek ontroeren, laten lachen, aan het denken zetten en welkom heten in mijn eigen wondere wereld, ver van de alledaagse werkelijkheid.

 

© Ans Goorden

Ben in concert

Al jarenlang heeft Ben een zwak voor Nederlandstalige chansons van onder meer Charles Aznavour, Jacques Brel, Robert Long, Rob de Nijs en Herman van Veen. In al zijn voorstellingen vormde dit rijke repertoire de rode draad en trok hij deze liedjes aan als een op maat gemaakte jas. Zijn eerste (theater)concert staat nu volledig in het teken van zijn liefde voor Nederlandstalige muziek.

Samen met pianist Kees van Zantwijk stelde Ben een breed repertoire samen. Van chansons tot kleinkunst, van musical tot pop. Op geheel eigen wijze verrassen zij hun publiek met veel onbekende of in de vergetelheid geraakte pareltjes.

 
'Ben is een echte chansonnier, die geniet van het (Nederlandstalige) lied. (...) De liederen zijn pakkend en met gevoel gebracht.'
- Musicalsites.nl
'Ben is zo iemand uit de categorie "moet je gezien hebben" en hij verdient het om ontdekt te worden door het "grote" publiek.'
- Theaterkantoor.nl
'Ik vind dat je een prachtige stem hebt en de liederen mooi en intens interpreteert.'
- Paul van Vliet
'Ik vind je prachtig zingen en subliem articuleren.'
- Liesbeth List
 

© Dick Vermaas Fotografie

#rood #wit

Het leven gaat niet altijd over rozen, maar ook een sprookjesbestaan blijkt soms te mooi om waar te zijn. Ook Roodkapjes, Boze Stiefmoeders en Sprookjesland's Next Top Prinsessen raken zo nu en dan in een wat-is-de-zin-van-mijn-leven-crisis. Zelfs Boze Wolven vragen zichzelf weleens af: is dit alles? Oehoehoehoe!
Niets is wat het lijkt. Niets is zwart-wit. Nee, alles is rood-wit. Vurige, gebroken en bloedende harten versus verloren, verschrompelde en bevroren harten.

Na het succes van de korte voorstellingen #rood en #grimmig brengen Kirsten de Bruijn en Ben Blom in het avondvullende tweeluik #rood #wit moderne versies van Grimms Roodkapje en Sneeuwwitje met meer dan 40 hits van o.a. Anita Meyer, Marco Borsato, Willeke Alberti, Frank Boeijen, Nielson en K3.
Muzikaal worden ze begeleid door gitarist Hans van der Zee.

Kijk nu naar de trailer!

 
'Hoe Kirsten en Ben de Nederlandse hits in het stuk hebben verwerkt is best geniaal te noemen.'
- Musicalsites.nl
Lees hier de recensie van Musicalsites.nl!
'Prachtige zang, goede timing, leuke vondsten, humor en vaart.'
- Cees Meijer
Directeur Theater De Maagd
'Een frisse update met humor, knipogen en soms een serieuze nooit. Erg leuk en verrassend.'
- Gottfrid van Eck
Wilde Eend Producties
Reacties van het publiek:
'Wie er niet bij was, heeft iets gemist!'
'Wat een leuke show was dat, zeg! Echt genoten en gelachen!'
'Het was super! Jullie waren zo goed, grappig, origineel... Ik wil nog een keer!'
'Goed spel, goede muziek en zang, veel humor... Genoten!'
'Wat hebben we genoten. Top avond!
‘Het was geweldig. Zeer geslaagde voorstelling!'

artikel uit Noord-Hollands Dagblad - Schager Courant

 

© Dick Vermaas Fotografie

#grimmig

In #grimmig passeren veel bekende sprookjes de revue, maar niets is wat het lijkt. Het leven gaat niet altijd over rozen en ook een sprookjesbestaan blijkt soms te mooi om waar te zijn. “Lang en gelukkig” is een mooi streven, toch bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst in Sprookjesland.

In #grimmig brengen Kirsten en Ben moderne versies van sprookjes van de gebroeders Grimm met hits van o.a. Herman van Veen, Nielson, Clouseau en Willeke Alberti. Muzikaal worden ze begeleid door gitarist Hans van der Zee. Een voorstelling geschikt voor iedereen die nog in sprookjes gelooft. Al weten we niet zeker of je dat na afloop van de voorstelling nog steeds zult doen…

#grimmig is een korte familievoorstelling in de stijl van de avondvullende voorstelling #rood #wit.

 

‘Met passie en beweging, (…) goede zang en sterk spel.’
- Bergen op Zoomse Bode