Contact

Contactgegevens

Ben Blom - Creatieve Concepten

E-mailadres
info[at]benblom.nl

Over Ben

Over de podiumkunstenaar

In 2006 studeerde ik af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Tijdens mijn studie was ik o.a. te zien in de voorstelling Conflict, geschreven door Khalid Boudou (auteur van Het Schnitzelparadijs). Daarnaast schreef ik het script van de voorstelling WAM! Daar zit muziek in.

Na mijn studie maakte ik o.a. vier seizoenen deel uit van de theaterhit Jeans, een swingende en spectaculaire zang- en dansshow. In de zomer van 2008 deed ik mee aan de bijzondere M-Lab productie Joe, de hemel kan wachten, die geregisseerd werd door Koen van Dijk.

Ik schreef mijn eigen muziektheatervoorstelling Tweespel, die in 2010 in première ging. In 2016 tourde ik met mijn solovoorstelling ik BEN er (bijna) langs theaters in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. In 2018 was ik te zien met mijn tweede solovoorstelling ik BEN.... Op dit moment speel ik samen met Kirsten de Bruijn de voorstelling #rood #wit. Daarnaast ben ik acteur bij Bureau Horizon, waardoor ik regelmatig deelneem aan interactieve theaterworkshops op middelbare scholen. De workshops zijn erop gericht leerlingen bewust te maken van de gevolgen en effecten van hun gedrag bij pesten en cyberpesten.

Over de mytholoog

In 2014 studeerde ik cum laude af aan Fontys Lerarenopleiding Tilburg met mijn afstudeeronderzoek MBO op de Olympos: het belang van mythologie binnen het mbo. Tijdens mijn studie werkte ik als huiswerkbegeleider en bijlescoach bij een huiswerkbegeleidingsinstituut en als docent Nederlands bij een MBO-techniekopleiding. Vervolgens was ik werkzaam als docent Nederlands en CKV bij een kleinschalige middelbare school, waar verwondering van de leerling centraal staat.
Ook in mijn solovoorstellingen zit een vleugje ‘mytholoog’. Hierin besteed ik namelijk o.a. aandacht aan de mythe van Orpheus en Eurydike.

Voor veel mensen zijn de Griekse mythen gewoon spannende, fictieve verhalen. Als 'de mytholoog' wil ik laten zien, dat deze vertellingen veel universele waarheden bevatten. Waarheden waar wij, moderne mensen, nog steeds veel van kunnen leren.