Contact

Contactgegevens

Ben Blom - Creatieve Concepten

E-mailadres
info[at]benblom.nl

Over Ben

Over de podiumkunstenaar

In 2006 studeerde ik af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Tijdens mijn studie was ik o.a. te zien in de voorstelling Conflict, geschreven door Khalid Boudou (auteur van Het Schnitzelparadijs). Daarnaast schreef ik het script van de voorstelling WAM! Daar zit muziek in.

Na mijn studie maakte ik o.a. vier seizoenen deel uit van de theaterhit Jeans, een swingende en spectaculaire zang- en dansshow. In de zomer van 2008 deed ik mee aan de bijzondere M-Lab productie Joe, de hemel kan wachten, die geregisseerd werd door Koen van Dijk.

Ik schreef mijn eigen muziektheatervoorstelling Tweespel, die in 2010 in première ging. In 2016 tourde ik met mijn solovoorstelling ik BEN er (bijna) langs theaters in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. In 2018 was ik te zien met mijn tweede solovoorstelling ik BEN.... Vervolgens speelde ik samen met Kirsten de Bruijn de voorstelling #rood #wit. Daarnaast was ik acteur bij Bureau Horizon, waardoor ik regelmatig deelnam aan interactieve theaterworkshops op middelbare scholen op het gebied van (cyber)pesten. Op dit moment tour ik met de liedjesvoorstelling Ben onderweg.

Over de mytholoog

In 2014 studeerde ik cum laude af aan Fontys Lerarenopleiding Tilburg met mijn afstudeeronderzoek MBO op de Olympos: het belang van mythologie binnen het mbo. Naast mijn werk als docent Nederlands geef ik als 'de mytholoog' lezingen en workshops over Griekse mythologie met een filosofische inslag.
Ook in mijn solovoorstellingen zit een vleugje ‘mytholoog’. Hierin besteed ik namelijk o.a. aandacht aan de mythe van Orpheus en Eurydike.

Voor veel mensen zijn de Griekse mythen gewoon spannende, fictieve verhalen. Als 'de mytholoog' wil ik laten zien, dat deze vertellingen veel universele waarheden bevatten. Waarheden waar wij, moderne mensen, nog steeds veel van kunnen leren.